El tancament de Nissan afectarà a 4 empreses vallesanes

Aquesta tarda encara fumejaven les restes de pneumàtics i mobles que els treballadors de Nissan han cremat davant la planta de Montcada i Reixac, dedicada a la xapisteria d’automòbils per a la marca nipona. Ho han fet com a protesta davant l’anunci del tancament de les plantes de Catalunya el proper mes de desembre. Això afectarà directament a 3.000 persones i 15.000 de forma indirecta. Un tancament que toca de ple al Vallès Oriental.

Els treballadors de la planta montcadenca no donen el braç a tòrcer i protesten des del que ells denominen ‘el campament de la resistència’. El sindicat de Comissions Obreres lamenta la desaparició d’unes plantes de fabricació d’automòbils que tenen un segle d’història.

Aquest tancament és fruit de la triple aliança entre Nissan, Renault i Mitsubishi, fent que cada empresa es reparteixi la seva ubicació arreu del món. De fet, Comissions Obreres remarca que l’adequació tecnològica per modernitzar aquestes plantes i produir vehicles híbrid i elèctrics tindria per a Nissan un cost de 300 milions d’euros, mentre que el tancament de les plantes ubicades a Montcada, Sant Andreu de la Barca i la zona Franca s’estima que li suposi un cost de 1.000 milions d’euros.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail