InformatiuMollet del VallèsMunicipisNotícies

El Teatre de Can Gomà acull una obra que recull la sorprenent història de Jean Leon

En un món on la igualtat d’oportunitats no és ben bé el pa de cada dia, hi ha històries de persones d’origen humil que assoleixen un èxit destacat. És el cas de Jean Leon, un home nascut a Santander que va acabar vivint des de dins els anys més gloriosos de Hollywood. Una història vital que ha arribat al Teatre Can Gomà de Mollet a través de l’obra La força d’un destí.

La història d’Àngel Ceferino Carrión, també conegut com a Jean Leon és l’eix transversal de l’obra La força d’un destí. Ell va néixer a Santander i va traslladar-se a Barcelona en perdre la casa. Després va passar per França i va acabar viatjant als Estats Units col•lant-se a un vaixell sense bitllet. Al continent americà és on fa fortuna al món de la restauració i acaba sent amic de les principals personalitats dels anys 50 com Frank Sinatra o Marylin Monroe. L’actor Fel Faixedas és l’encarregat d’encarnar en Jean Leon i transmetre aquesta ambició que té per viure.

L’obra es basa en el llibre biogràfic que porta el mateix nom que està escrit per Martí Gironell. El muntatge també compta amb la música del saxofonista Pep Poblet. El músic català ha estat l’encarregat d’elaborar la vessant musical i maridar èxits dels 50 amb l’interpretació de Faixedes.

L’obra La Força d’un Destí ja porta més de mig any girant per diferents teatres de Catalunya. A més, el llibre en què es basa va rebre el premi Ramon Llull l’any 2018.