El territori segueix recuperant-se però les patronals lamenten la destrucció d’empreses

L’estructura productiva del Vallès Oriental, és a dir, el nombre d’assalariats, autònoms i empreses, continua creixent. Si comparem les dades del Consell Comarcal veiem que durant els darrers 12 mesos el nombre d’assalariats s’ha incrementat en més d’un 7% i el nombre d’autònoms i empreses més d’un 1%. Si ho mirem per municipis destaca que tant Mollet, com Montornès i Martorelles han tingut augments considerables en el nombre d’assalariats. Pel que fa als autònoms, hi ha certa estabilitat i destaca la lleu crescuda de Martorelles d’un 3%. Tot i això, encara estem molt lluny del nombre d’empreses que hi havia abans de la pandèmia. Des de finals del 2019 s’han perdut prop de 600 empreses a la comarca.

El pes de la indústria a la comarca és un dels principals motius pels quals l’economia ha aguantat la crisi provocada per la covid-19. Tot i això, diverses patronals del territori, com ara PIMEC i la Cambra de Comerç, creuen que la recuperació anirà més lenta de què preveien fa uns mesos. L’encariment de l’energia i de les primeres matèries està frenant el creixement de les empreses del territori.

A més, la quantitat d’empreses que hi ha al Vallès Oriental encara està lluny d’assolir les xifres de 2019. Arran de la crisi de la covid-19, només a la comarca han desaparegut més de 600 companyies.

Segons les dades del Consell Comarcal, Montornès i Martorelles són dos dels municipis del territori que han perdut més empreses percentualment en el darrer any.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail