El Trencadís inicia videoconferències amb els seus usuaris

 

El confinament i la nova situació per la pandèmia del coronavirus, per alguns col·lectius ha estat una mica més complicat adaptar-se. És el cas de les persones amb discapacitat intel·lectual que han vist com les seves rutines diàries s’han trencat completament. Ara amb l’inici del desconfinament han recuperat alguns hàbits, això si d’una manera diferent, és el cas dels usuaris del trencadís de Montmeló que ara es poden tornar a veure però no físicament sinó a través de les noves tecnologies.

Pedro Ribel és un dels educadors del centre ocupacional El Trencadís de Montmeló i està fent una videotrucada a alguns dels usuaris del centre. Una activitat que ha començat fa unes setmanes per complementar les trucades telefòniques que es fan tant als usuaris com a les seves famílies, i que es van iniciar al principi de l’estat de l’alarma. La quarantena d’usuaris del centre participen d’aquesta proposta virtual que es fa per grups.

Els professionals del centre El Trencadís han estat des de l’inici de la pandèmia al costat dels usuaris i de les seves famílies. Ho han fet amb un seguiment a través de converses telefòniques i també s’ha lliurat material didàctic als usuaris. A més, cada setmana es fa arribar un butlletí per correu electrònic amb propostes i informació L’objectiu és no perdre el lligam comunicatiu tant amb els usuaris com amb les famílies davant d’aquesta nova situació.

La incertesa dels professionals recau ara en determinar en quina data tornarà a obrir el centre. ja que els usuaris són un dels col·lectius més vulnerables.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail