Els Ajuntaments s’uneixen per controlar la sobrepoblació de senglars

El Parc de la Serralada Litoral és un dels corredors naturals de porcs senglars. Però, ara, a causa de la sobrepoblació d’aquests animals, molts d’aquests senglars s’acosten fins a l’espai urbà causant molts problemes, tant de perillositat per a les persones com de destrosses de l’entorn.

Precisament per gestionar de forma conjunta els conflictes relacionats amb els senglars, 14 municipis del Vallès Oriental, entre ells, Montornès, Montmeló i Martorelles han signat conveni de col·laboració per controlar aquesta espècie. Es tracta d’un acord pioner a Catalunya per compartir estratègies entre les poblacions adherides.

Ara, el primer que es farà és una diagnosi que donarà pas a un pla d’acció conjunt. Entre les mesures que es tiraran endavant per controlar la sobrepoblació de porcs senglars, a banda de la caça, s’inclouen altres accions preventives com l’esterilització dels animals.

També s’implementaran campanyes de sensibilització ciutadana adaptades a cada municipi. I és que cal recordar que no s’ha de donar menjar als senglars, i en cap cas ens hem d’acostar a ells, ni intentar tocar-los, ja que són animals salvatges i les seves reaccions són imprevisibles.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail