Els alcaldes i les alcaldesses del Vallès Oriental s’han reunit per tractar la diversitat religiosa als cementiris de la comarca

És la fotografia institucional del primer consell d’alcaldies presencial des que va començar la pandèmia. Després d’una quinzena de trobades en format telemàtic, . I és que el Consell Comarcal ha demanat a la Diputació de Barcelona un acompanyament per estudiar propostes que donin solució a una demanda que va en augment: la disponibilitat de cementiris multiconfessionals.

Gran part de les minories religioses a la comarca demanen la repatriació dels difunts per ser enterrats en els seus països d’origen. La intenció d’aquest estudi és donar resposta als reptes que es plantegen des d’un punt de vista tant d’espai físic com sociològic, per tal de garantir el dret a la igualtat de tracte i a la no discriminació en l’àmbit religiós. Es farà una diagnosi de les necessitats i de les disponibilitats en tots els municipis de més de 10.000 habitants, i en aquells de menys de 5.000 que hi vulguin participar.

L’estudi planteja un treball prospectiu a la comarca que es portarà a terme en diferents fases.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail