Els alumnes de l’escola Marinada de Montornès recuperen oms autòctons

Seguim parlant de medi ambient i en aquest cas de la plantada d’arbres organitzada per l’Escola Marinada. En total s’han plantat una trentena d’exemplars a la llera del riu entre la passera de Montornès Nord i l’avinguda Llibertat.

Aquest arbre és un om, una espècie que ha desaparegut pràcticament en la seva totalitat a Europa a causa d’una plaga. A Montornès, es poden veure alguns exemplars, però no són els autòctons, són una varietat russa. Des d’avui, i gràcies a l’ajuda dels alumnes de l’escola Marinada, a la llera del riu hi ha 12 exemplars d’oms autòctons.

La repoblació de la llera del riu amb espècies autòctones forma part del projecte per eliminar la canya americana. Aquesta espècie invasora és molt difícil d’eliminar, i l’Ajuntament està treballant per aconseguir un riu ric en biodiversitat.

Per la majoria dels alumnes de sisè de l’escola marinada aquesta era la seva primera vegada plantant un arbre. Una activitat que els ha agradat molt i on han après els diferents tipus d’arbres que han plantat.

En total s’han plantat una 30 d’exemplars diferents a la llera del riu entre la passera de Montornès Nord i l’avinguda Llibertat.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail