Els alumnes de Mollet exposen els seus treballs per millorar la recollida de residus

La seixantena d’alumnes de quatre escoles de Mollet participen en el projecte educatiu europeu Transform Pilot. Les conclusions dels alumnes es valoraran perquè puguin formar part del nou contracte del servei de recollida de residus de la ciutat. Un projecte que pretén comptar amb la visió dels joves per millorar qüestions com els contenidors intel·ligents i la recollida de residus.

Són alumnes de l’escola Centre d’Estudis Mollet de quart d’ESO i preparen la seva exposició amb les conclusions del seu treball. Es tracta del projecte educatiu europeu Transform Pilot que pretén millorar el servei de recollida de residus en els municipis. En aquest programa hi participen una seixantena d’alumnes de quatre escoles de Mollet; Sant Gervasi, Agrupació Anselm Clavé, Centre d’Estudis Mollet i l’Institut Vicenç Plantada. El Mercat Vell de Mollet ha estat l’espai per acollir l’última sessió del projecte on l’alcalde, Josep Monràs, ha pogut conèixer i comentar de primera mà algunes de les propostes dels joves. Els alumnes durant aquests mesos han fet enquestes amb una aplicació i han analitzat els resultats per determinar els sistemes de recollida de residus que vol la ciutadania.

Aquestes propostes es valoraran i podrien incorporar-se en el procés de definició del nou contracte de servei de recollida de residus de Mollet. L’Ajuntament, en aquests moments, treballa en aquest nou plec de clàusules amb l’objectiu de millorar el servei. Precisament el tema del sistema dels contenidors es vol modificar després de diferents experiències a la ciutat com els contenidors soterrats o els laterals.

De fet, els residus han esdevingut en molts municipis un problema per diferents qüestions com l’impacte en el medi ambient o l’ocupació de la via pública.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail