Els baixvallesans deixen la compra del tortell per a l’últim moment

Primer es prepara la massa i s’incorpora el massapà amb la figura del rei i la fava. Se li dona forma de circumferència, es pinta amb ou i s’afegeix la fruita confitada. Després de fermentar-lo, s’afegeix sucre i cap al forn.

Aquest és el procés per elaborar el tradicional tortell de reis.
I és que la majoria dels baix vallesans ja el tenen a les seves mans, o, si més no, reservat.

La història es repeteix per a les pastisseries del territori. Igual que l’any passat, les restriccions impliquen que els pastissers han d’elaborar tortells més petits, a causa de la limitació del nombre de persones en els àpats de Nadal.

Els obradors noten que cada cop més clients demanen el seu tortell pel dia 5, i no pel dia de reis.

Tot i això, la previsió del sector és mantenir el nivell de vendes de l’any passat, que el valoren com positiu.

El tortell que triomfa cada any continua sent el tradicional de massapà amb fruita confitada. Però cada vegada més els baix vallesans opten per comprar farcits de nata o crema.

Pel que fa als preus dels tortells, les pastisseries han hagut d’augmentar lleugerament els preus en proporció a la inflació.

I pel que fa als que ens en mengem, tant si són tortells per a 10 o dues persones, només falta assaborir-los i encreuar els dits per trobar el rei, i no la fava.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail