Els CAPs del Baix Vallès han assolit rècords d’atencions presencials durant els darrers dies

Els centres d’atenció primària han batut el rècord de visites per covid des que va començar la pandèmia. Al Baix Vallès, el nombre de visites presencials es va disparar aquest dilluns fins a més de 1.600 pacients, el que suposa un 50% més que al pic de contagis de la cinquena onada. Hi ha dues raons que ho expliquen: en primer lloc, la variant òmicron, culpable de l’explosió de casos pel seu alt grau de contagi. En segon lloc, l’increment de tests d’antígens que moltes persones s’han fet aquests dies per prevenir contagis abans de les trobades familiars. El resultat ha estat una allau de positius, molts asimptomàtics, i majoritàriament de la franja de 20 a 29 anys.

Per tal de descongestionar les visites presencials als CAP, el Departament de Salut va modificar dos protocols aquest dimecres: d’una banda, el test d’antígens positiu serà suficient per a sol·licitar la baixa mèdica a través de l’aplicació La Meva Salut, sense haver de desplaçar-se. D’altra banda, les quarantenes s’escorcen a 7 dies en lloc de 10, com fins ara.

Els professionals insisteixen que la variant òmicron està provocant molts menys ingressos hospitalaris perquè és més lleu però, sobretot, perquè cada cop hi ha més població vacunada.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail