Els Centres d’Atenció Primària vallesans, premiats pel seu pla de qualitat

El Pla de Qualitat en Atenció Primària de la Regió Metropolitana Nord ha estat premiat per la Fundació Avedis Donabedian. Aquest protocol ha obtingut un premi a escala europea que reconeix la bona pràctica pel que fa a la qualitat i la seguretat del pacient de més d’un centenar de CAP’s i consultoris del Vallès Oriental, Vallès Occidental, Barcelonès Nord i Maresme. El pla ha estat desenvolupat per més de 4.000 professionals de la zona.

El box d’urgència ha d’estar sempre preparat per si sorgeix una emergència mèdica. Cada dia es fa un control per tal de comprovar que tot funcioni correctament. Aquest és un dels hàbits de seguretat i qualitat que els Centres d’Atenció Primària de la zona metropolitana Nord han tingut en compte durant els darrers anys i que els ha portat a guanyar un premi de la Fundació Avedis Donabedian.

També es fa un seguiment diari de la temperatura de les neveres i dels processos de laboratori. Compten amb un sistema propi d’identificació d’incidències i cadascun d’aquests processos té una persona responsable. Aquest premi reconeix la feina dels darrers 7 anys en la millora de la metodologia de treball, pel que fa als processos organitzatius i clínics. L’objectiu final és garantir la seguretat del pacient.

Un altre aspecte del pla de qualitat que s’ha valorat és el treball per processos, on els procediments i indicacions d’actuació no es decideixen de forma jeràrquica sinó a través de grups d’experts en cada sector.

 

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail