Els clients aposten per comprar coques més grans aquest Sant Joan

Els forns i les pastisseries del Baix Vallès treballen sense descans per elaborar el dolç més tradicional de la revetlla: la coca de Sant Joan. A més, aquest any, sense cap mesura restrictiva per la Covid, ha augmentat la demanda de les coques més grans. De mitjana, demanen peces per a unes 10 persones.

Les coques són un producte que s’ha de coure hores abans de la revetlla, i aquest poc marge, fa que els forns de les pastisseries estiguin elaborant a ple rendiment per poder cobrir tota la demanada. A més, a la pastisseria Viñallonga de Montornès, després d’haver rebut recentment el premi a la Millor Coca de Sant Joan de Catalunya, en la categoria de llardons, les seves vendes s’han doblat, i fins i tot s’han vist obligats a tancar els encàrrecs perquè ja han arribat a les 1,200 comandes d’aquesta coca.

Al forn i pastisseria Prat de Mollet la Coca de Forner, també premiada com la millor coca de Catalunya l’any 2016, és la més venuda en aquest establiment.

Les coques clàssiques com la de fruita o la de crema també tenen molta tirada. El més destacat de les vendes d’enguany és que torna a créixer la demanda de coques de mida més gran després de la pandèmia.

L’èxit d’aquestes coques artesanes, a banda de la seva elaboració tradicional, és que utilitzen ingredients de primera qualitat. Unes matèries primeres que s’han encarit, com també ho ha fet el seu empaquetament. Tot plegat fa que el preu final de la coca d’enguany hagi pujat una mica.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail