InformatiuMontornès del VallèsMunicipisNotícies

Els delictes a Montornès han disminuït al voltant d’un 9% respecte de l’any passat

 

A Montornès, la delinqüència ha baixat aquest darrer any. Així ho indiquen les dades que s’han presentat aquest matí a la Junta Local de Seguretat. Amb l’objectiu de continuar incrementant la percepció de seguretat dels ciutadans, avui hi ha hagut reunió entre Ajuntament i Mossos, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local.

Concretament, els delictes a Montornès han disminuït al voltant d’un 9%. El municipi compta avui dia amb una ràtio de 55 delictes per cada 1.000 habitants, per sota dels 70 delictes cada 1.000 habitants que configuren la mitjana de Catalunya. La conclusió és clara: les dades són bones i hi ha explicació.

En general, aquesta tasca de prevenció l’ha fet la Policia Local. El seu paper està sent clau en moltes intervencions, i el seu model de proximitat s’està convertint en un exemple per a les policies locals de Catalunya.

La disminució dels delictes que generen més alarma social, com els robatoris amb força o en habitatges, han fet augmentar la percepció de seguretat. Ara bé, hi ha una tipologia delictiva que avui dia està en augment: les estafes econòmiques, sobretot a través d’internet, i a determinats col·lectius vulnerables.