Els empleats de Ferrovial que treballen a la planta d’ALSTOM fan vaga

 

Els empleats de l’empresa Ferrovial que treballen a la planta d’Alstom, a Santa Perpètua de Mogoda, estan en vaga. El motiu és l’ERO que l’empresa Ferrovial ha presentat i que preveu acomiadar un terç de la plantilla. Aquests treballadors s’encarreguen de la neteja i la logística de la planta.

A la nau d’Alstom a Santa Perpètua hi treballen uns noranta empleats de Ferrovial. Aquesta darrera companyia ha presentat un expedient de regulació per acomiadar-ne 36. Per això els empleats fa 3 dies que fan vaga davant de l’entrada de la planta. Ferrovial defensa l’ERO al·legant que el nivell de feina ha baixat i que per aquest motiu ha de retallar la plantilla. Els treballadors, però, no comparteixen aquesta percepció i asseguren que el volum de feina es manté.

El comitè d’empresa de Ferrovial demana que l’ERO no tingui validesa i que no s’acomiadi cap treballador. En cas que fos necessari, el comitè estaria disposat a acceptar que se’ls apliqués un ERO. Una suspensió temporal del contracte que els permetria cobrar l’atur i que els permetria tornar a treballar quan augmenti el volum de feina.

Avui és l’últim dia de vaga. El Comitè d’empresa i Ferrovial es reuniran demà a Barcelona per intentar arribar a un acord. Segons el resultat d’aquesta trobada, els treballadors no descarten més mobilitzacions.

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

[wysija_form id=”1″]
Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail