Baix VallèsInformatiuMunicipisNotícies

Els escolars del Baix Vallès comencen el curs amb normalitat

Avui han començat el curs escolar 10. 400 alumnes d’infantil, Primària i ESO als 4 pobles que formen part de Vallès Visió, és a dir, Mollet, Montornès, Montmeló i Martorelles. Una primera jornada lectiva que s’ha viscut amb normalitat i on els nervis i els somriures han estat molt presents sobretot a primera hora del matí.

 

L’inici del curs escolar a Mollet

 

La tornada a l’escola era una de les imatges més esperada per molts. El retorn a les classes sempre genera nervis i, fins i tot, hi ha qui a la nit abans li ha costat dormir. Però aquests nervis es compensen amb les ganes i la il·lusió de retrobar-se amb els seus companys.

Les motxilles en els penjadors i el material a les taules ja són signes que l’activitat ha tornat a les aules, un dia que és molt especial per als alumnes però també per als professors.

A Mollet, gairebé 7.200 alumnes han iniciat les classes. Un primer dia que s’ha viscut amb molta normalitat.

 

L’inici del curs escolar a Montornès

 

Montornès ha encetat un nou curs escolar amb normalitat i, amb això, torna la rutina dels escolars i les seves famílies. Enguany, destaca la reducció d’una línia d’I5 i la introducció a tots els centres d’un nou coordinador de coeducació, convivència i benestar emocional.

Els alumnes d’Infantil 5 de l’Escola Can Parera de Montornès descobrien, aquest primer dia de curs, com és el nou mural de centre educatiu.

Enguany, totes les escoles catalanes han començat el curs amb el repte de millorar la comprensió lectora.

 

L’inici del curs escolar a Montmeló

 

A Montmeló el nou curs escolar també s’ha iniciat amb normalitat. El primer dia de classe, els infants de l’escola Pau Casals de Montmeló s’han trobat amb un nou rocòdrom. Aquesta nova zona d’esbarjo, instal·lada per l’Associació de Famílies, ha fet més amena la tornada al centre. Un dia que, tant professorat com alumnat, esperaven amb moltes ganes.

El fet d’avançar l’inici del curs escolar ha obligat el professorat a anar a contrarellotge per tenir-ho tot a punt abans de rebre als alumnes. La gestió del personal o la planificació del curs han estat algunes de les problemàtiques del primer dia en centres com l’Escola Sant Jordi.

L’adaptació dels alumnes d’Infantil 3 amb els pares a l’aula, que normalment són 3 dies a la majoria d’escoles, a l’escola Sant Jordi es pot allargar durant el mes d’octubre si l’infant ho necessita. Una pràctica que ja fa temps que els funciona.

Tot i que el nombre d’infants ha minvat al municipi, Montmeló ha aconseguit mantenir les 3 línies d’I3 a les escolars. Això sí, ho fa amb un nombre més reduït d’alumnes per classe.

 

L’inici del curs escolar a Martorelles

 

L’Ajuntament de Martorelles, aquest estiu, ha fet treballs de millores en els centres educatius del municipi com per exemple treballs de pintura. La inversió ha estat de deu mil euros.

A l’Escola Simeó Rabasa de Martorelles l’inici de curs també ha estat marcat per les emocions. A l’aula de quart de primària han fet una activitat on els alumnes han pogut expressar les seves inquietuds per encarar aquest curs. També, amb tots els alumnes de l’escola, s’ha exposat el projecte educatiu que s’ha triat per treballar durant tot el curs.

Ara, les dues escoles de Martorelles estan a l’espera de rebre els ventiladors per combatre possibles episodis de calor. En total n’arribaran trenta per a cada centre educatiu.