Els hospitals temen assolir un nivell d’ingressats com el de la primera onada

Els hospitals de la comarca afronten els dies de Nadal amb certa tensió. La sisena onada de la Covid ha arribat amb força amb la variant Omicron i els centres vallesans tenen por que l’elevat nombre de contagis es tradueixi en més hospitalitzacions. De fet, des de l’Hospital de Granollers, que dona servei a municipis com Montmeló i Granollers, preveuen que si la gent no fa cas de les restriccions, el nombre d’ingressats d’aquí unes setmanes podria fregar els valors assolits durant la primera onada de la pandèmia, que va ser la més complicada.

A més, el perfil dels ingressats també ha variat i ara hi ha gent més jove que abans ingressada per Covid. Per aquest motiu, els centres sanitaris també estan adaptant la seva activitat menys urgent, com intervencions quirúrgiques o visites programades. L’objectiu dels hospitals és, sobretot, prevenir brots interns que puguin sorgir d’una visita o dels mateixos treballadors.

Per tal de combatre aquest allau de contagis, el Departament de Salut està treballant per impulsar la vacunació. Actualment, els majors de 50 anys ja poden demanar cita prèvia per vacunar-se i també els infants de 5 a 11 anys. això sí, des de l’Atenció Primària recorden que si algú està confinat o és positiu no pot rebre la vacuna.

Durant aquestes setmanes, Salut està centrant-se, sobretot, en vacunar les persones d’entre 70 i 60 anys. Una de les franges d’edat amb més risc en cas de ser contagiada de covid.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail