Els joves de Mollet consumeixen menys cànnabis però n’hi ha més que prenen tranquil·litzants


El consum de drogues entre els joves molletans de 15 a 16 anys és més baix que al conjunt de la província. Concretament a Mollet un de cada quatre menors declara haver consumit alguna vegada cànnabis. Una xifra inferior a la resta de Barcelona on la dada se situa en un de cada tres. En canvi però s’ha detectat que a la ciutat hi ha més consum de tranquil·litzants sense prescripció mèdica entre els joves. Un 10% dels menors enquestats ha consumit alguna pastilla d’aquest tipus.
Aquests són només alguns dels resultats d’una enquesta sobre hàbits de salut dels joves de quart d’ESO realitzada per la Diputació de Barcelona. L’enquesta es va fer el passat mes de desembre a 385 alumnes de tots els centres educatius de secundària de la ciutat.
Els resultats també mostren que un 20% de les noies d’aquesta edat no esmorza cap dia abans de sortir de casa. Per tant no ingereixen cap aliment, ni líquid ni sòlid, abans de començar les seves classes.
Els
 tècnics de la Diputació, però, asseguren que la majoria dels joves de Mollet segueixen un model de vida saludable. Tot i que diuen que no es pot abaixar la guàrdia en alguns aspectes de promoció de la salut. Com per exemple que els menors molletans d’entre 15 i 16 anys practiquen menys esport que a altres poblacions.
L’Ajuntament de Mollet ha presentat aquest matí, al Centre Cultural la Marineta, les conclusions d’aquest estudi. Una radiografia completa sobre els hàbits dels joves molletans. Aquest estudi és el primer cop que es fa. I en un futur ja es podran tenir dades històriques per fer anàlisis comparatius dels canvis de tendència.

 

 

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail