Els Mossos engeguen una campanya contra l’alcohol

Una seixantena de cotxes s’han aturat en aquest control d’alcoholèmia i drogues a Montmeló. Menys d’un 5% dels conductors han donat positiu en la prova d’alcohol. Alguns però no han arribat a la taxa mínima sancionable. Recordem, que actualment, aquesta taxa és de 0,25 en aire espirat.

En aquests controls també es duen a terme proves de drogues. Els drogo test, però, només es fan en persones que presenten indicis i el positiu és menys freqüent.

Aquesta campanya de controls està específicament encarada als dinars i sopars d’empresa. Per això es duu a terme a zones properes als municipis i als polígons. L’objectiu és conscienciar sobre la importància de no beure si s’ha de conduir.

Aquest tipus de controls, que es fan a primera hora del vespre i duren prop de 2 hores s’allargaran fins aquest divendres dia 22. A partir d’aquí els Mossos posaran en marxa una altra campanya encarada als dies festius.

Les multes per donar positiu en el test d’alcoholèmia són de mil euros en casos de positius per sota del 0,30. Si el conductor supera els 0,60 la infracció, pot comportar penes de presó.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail