Els pagesos de Gallecs avancen la sega a causa de la calor

Aquests dies ha començat la sega a Gallecs amb els blats de llavors antigues que s’han recuperat en els darrers anys. En aquest camp de blat, del tipus Florens Aurora, la sega s’ha avançat unes setmanes. El motiu és les altes temperatures de calor registrades al maig i que ha afectat el seu creixement. El que significa que la collita ha quedat malmesa. Els pagesos com el Salvi considera que la calor ha afectat un 40 %  dels conreus de blats a Gallecs. 

Els pagesos esperen acabar de segar totes les hectàrees de Gallecs aquesta setmana i després començar amb la recollida dels llegums. Consideren, però, que aquest any la producció serà menor a causa de les altes temperatures que ha afectat aquests conreus sobretot el de les llenties.

 Els pagesos de Gallecs han de segar amb molta precaució pel risc d’incendi. Per això, els treballs es fan amb la màquina  de segar i al costat aquest vehicle amb una cisterna d’aigua que conté dotze mil litres d’aigua. A més, les hores de segar es fan a primera hora del matí o cap al vespre. D’aquesta manera es treballa amb totes les prevencions i precaucions per evitar incendis a la zona. 

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail