InformatiuMollet del VallèsMunicipisNotícies

Els pagesos de Gallecs busquen alternatives i venen calçots cuits

Els pagesos com en Raul Molist de Gallecs aquests dies han començat a recollir els calçots. Enguany n’han plantat menys. Si l’any passat en aquests cultius es van plantar dues hectàrees ara només s’hi ha destinat un terç d’hectàrea. Aquest any el fred d’aquests darrers mesos ha fet que la temporada d’aquest producte sigui bona i el calçot sigui més dolç.

Per contra altres pagesos com en Pere Joan Alsina ha fet la mateixa quantitat de plantació de calçot que l’any passat.

La situació de la pandèmia i les restriccions fan que un any més les calçotades populars no es puguin fer. Una alternativa que han trobat es vendre’ls ja cuits que ells mateixos fan a la brasa. Només cal fer la comanda en els mateixos pagesos.

El calçot cada vegada va tenint més presència en la gastronomia perquè es pot cuinar de diferents maneres ja sigui arrebossat o bé en truites entre altres plats.