Els perills de la muntanya al descobert

El vincle de Parets i el món de la muntanya s’ha posat de manifest. Parets és un dels municipis que ha acollit la presentació del llibre ‘3 nits de torb i 1 cap d’any’, que explica els fets que van passar al Balandrau al cap d’any de 2001.

Fa 18 anys, el Pirineu va viure un dels episodis més tràgics. Una sèrie d’alpinistes van quedar atrapats al Balandrau per un fenòmen meteorològic anomenat torb que passa quan hi ha molta neu en pols i s’hi afegeix un fort vent. Tot plegat deriva en que els alpinistes tenen poca visibilitat i la temperatura baixa dràsticament. En aquella ocasió, la sensació tèrmica va arribar als 40 graus sota 0. Dos dels supervivents han estat a Parets.

Els fets s’han recollit en un llibre elaborat per Jordi Cruz. A la presentació del llibre també hi ha assistit Sergi Mingote, que fa dos mesos va patir un accident a la muntanya mentre feia escalada.

Precisament, Sergi Mingote presentarà aquest dilluns, 11 de març a Parets, el seu documental ’72 dies al límit’. Serà a la Sala Cooperativa, a partir de les 7 de la tarda.

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail