Els sindicats demanen ajudes per pagar les inversions necessàries perquè el petit comerç torni a obrir

Tret de Martorelles, tots els municipis del territori han registrat una davallada d’autònoms considerable. Des del gener fins al març, si ho comparem amb l’any passat, el Baix Vallès té prop d’un 3% menys d’autònoms. Aquesta tendència preocupa i molt als sindicats, ja que temen que aquesta xifra segueixi creixent durant aquestes setmanes. Per tal de donar seguretat als petits empresaris, tant Comissions Obreres com UGT demanen a l’Estat que es faci càrrec de les inversions que hauran de fer molts establiments per tornar a obrir.

Segons els sindicats, una de les claus per afavorir la sortida d’aquesta crisi és la injecció de liquiditat a les empreses. Una injecció de capital que, asseguren, s’hauria de fer des del sector públic i amb crèdits tous. UGT i Comissions alerten que aquesta crisi arriba en un pitjor moment que la darrera d’ara fa 13 anys.

A l’enquesta de població activa, també es veu la davallada dels afiliats a la seguretat social respecte el primer trimestre de l’any passat. Un altre cop, l’únic municipi que ha registrat més treballadors és Martorelles. Amb un augment del 20% del nombre d’afiliats.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail