Els sindicats donen suport a Inspecció de Treball en la regularització dels autònoms d’Amazon

Els sindicats Comissions Obreres i UGT donaran suport a la regularització de treballadors que està la Inspecció de Treball a Amazon. El ministeri de treball ha actuat d’ofici en determinar que els treballadors autònoms que formen part d’Amazon Flex actuaven com a falsos autònoms. És a dir, ells es paguen la seva seguretat social però a efectes reals acaben treballant per compte aliena com si fossin assalariats del gegant americà.

Segons els sindicats, Martorelles és un dels centres de l’empresa nord-americana on més treballadors autònoms utilitzen aquest sistema d’Amazon Flex. Sobretot, durant els mesos de confinament, on les vendes per internet van augmentar. Amazon va inventar aquest sistema de contractació d’autònoms per tenir un reforç logístic; oferia 56 euros al dia per treballar 4 hores repartint els seus paquets.

Mentrestant, Amazon ja ha començat a donar d’alta a la seguretat social a alguns d’aquests autònoms. Paral·lelament, l’empresa ha assegurat a Vallès Visió que no està d’acord amb aquesta resolució d’Inspecció de Treball i que presentarà un recurs d’apel·lació.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail