Els treballadors de l’empresa de neteja de Montornès plantegen una vaga indefinida

Els treballadors de l’empresa que s’encarrega de la recollida d’escombraries a Montornès han convocat una vaga indefinida. Els empleats demanen recuperar els drets als que van renunciar al 2008 a causa e la crisi econòmica. Si les dues parts no acosten postures, la protesta començaria el pròxim divendres 22 d’abril.

CLD és l’empresa encarregada de la recollida de brossa de contenidors, papereres i via pública de Montornès. La crisi econòmica de l’any 2008, va fer que els seus treballadors cedissin part dels seus drets per poder fer front a aquesta situació. 14 anys després, el personal encara no ha recuperat les condicions prèvies a la crisi, motiu pel qual ha decidit plantar-se per negociar amb l’empresa. Una de les principals demandes dels treballadors és la reducció de la jornada laboral, la qual arriba, en alguns casos, fins les 300 hores l’any.

Una altra reivindicació per part del personal és la clàusula d’ultraactivitat, la finalitat de la qual és la protecció de les actuals condicions dels treballadors davant futurs canvis legislatius.

Tot i que encara no se li ha sol·licitat, l’Ajuntament de Montornès està disposat a fer de mediador si la situació ho requereix.

Ambdues parts es reuniran dijous per tal d’arribar a un acord. En cas que no hi hagi consens, els treballadors iniciaran una vaga indefinida el dia 22 d’abril.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail