Els treballadors públics de Martorelles tornaran a tenir jornades de 35 hores setmanals

Els empleats públics de l’Ajuntament de Martorelles tornaran a disposar de jornades laborals de 35 hores setmanals. Així ho ha aprovat per unanimitat el ple martorellenc, degut al greuge que s’arrossegava des de l’any 2012, quan el govern espanyol va augmentar la jornada laboral del funcionariat de 35 a 37’5 hores, sense incrementar les seves retribucions.

Tanmateix, el plenari martorellenc ha donat llum verda a l’augment dels sous dels treballadors municipals d’un 2%, retroactiu des del passat 1 de gener.

De la mateixa forma, s’incrementa un 0,3% la massa salarial que anirà a parar al pla de pensions del que disposa l’Ajuntament per als seus treballadors, un fons congelat des de fa anys. Les retribucions dels càrrecs electes també s’han vist actualitzat amb un increment del 2%.

L’altre punt de l’ordre del dia va tractar l’al·legació presentada pel regidor dels Comuns, Juan Francisco García Caba, a propòsit del desequilibri entre ingressos i despeses del pressupost 2020, donada la modificació de la taxa d’escombraries per part del govern municipal. El grup municipal d’Esquerra s’acull a una posterior modificació de crèdit, de la mateixa forma que, segons el govern, s’acabaran donant ingressos no previstos en el pressupost, durant aquest 2020.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail