Entra en funcionament el CUAP de Granollers

Des d’avui ja està en funcionament el nou Centre d’Urgències de l’Atènció Primària situat a Granollers. Un equipament que donarà servei a tot el Vallès Oriental i que espera atendre de mitjana uns 100 pacients al dia.

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària, el CUAP, de Granollers ha obert les seves portes als usuaris, per primera vegada, aquest dimecres a les 8 del matí. L’equipament, situat als terrenys de l’antiga Policlínica, estarà obert cada dia de l’any durant les 24 hores i substitueix el servei d’Urgències Centre que hi havia de manera provisional a la plaça Barangé.

La primera persona que s’ha atès en aquest equipament a dos quarts de nou ha estat per una pujada de tensió. El CUAP dona cobertura a tota la població del Vallès Oriental per urgències de baixa i mitja complexitat i així evitar desplaçaments a l’hospital. Un còlic nefrític o una cremada són alguns dels exemples de casos que es poden tractar aquí. El nou equipament del carrer Girona els permet guanyar en serveis i en qualitat: per exemple, aquí es poden fer radiografies durant 24 hores, el doble que a l’antic.

Els pacients en observació aquí hi estan un màxim de 5 o 6 hores. A partir d’aquest espai de temps se’ls dóna l’alta o bé se’ls trasllada a l’hospital. El CUAP té una plantilla de 30 professionals i treballen en dos torns, nocturn i diürn per garantir aquesta atenció de 24 hores. El centre atendrà una mitjana de 100 persones diàries a l’any.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail