Baix VallèsInformatiuMunicipisNotícies

Es prenen mesures especials amb motiu de l’operació sortida de Setmana Santa

 

Demà comença l’operació sortida per Setmana Santa. Els Mossos d’Esquadra preveuen, entre aquest dijous i divendres, que 575.000 vehicles surtin de l’Àrea de Barcelona. El gruix més important de desplaçaments s’espera durant el retorn de diumenge i dilluns, quan tornaran 590.000 vehicles. L’AP-7 serà una de les vies més afectades per aquesta mobilitat. També pot haver-hi retencions a la C-17 en el tram de Parets a Ripoll.

Com a mesures especials a l’AP-7 destaca que, per primer cop, demà s’instal·laran 2 carrils addicionals entre Montornès i Sils. De cara a la tornada, en el tram entre Sant Celoni i Montornès, s’habilitaran 3 carrils addicionals en sentit Barcelona. Als trams amb carrils addicionals la velocitat màxima serà de 100 quilòmetres per hora.

Per garantir la seguretat en l’operació sortida i tornada per Setmana Santa, els Mossos d’Esquadra destinaran més de 1.700 efectius i es preveu fer més de 1.500 controls.

D’altra banda, Trànsit ha aprofitat per fer un balanç de la sinistralitat en els primers mesos de l’any. Els mesos de gener, febrer i març s’han produït 28 morts en 27 accidents de trànsit. Aquesta sinistralitat mortal s’ha produït en 26 vies catalanes diferents. Uns accidents que majoritàriament es produeixen a les tardes, i en especial els divendres i els dissabtes.

Trànsit demana especial precaució aquests dies de Setmana Santa.