Es tallen els accessos al CIM Vallès amb motiu de la vaga de 24 hores del sector de logística

El sector de la logística i el transport està de vaga. Des d’ahir a la nit hi ha talls a tots els centres logístics del territori. Demanen un nou conveni, ja que fa 9 anys que aquests treballadors tenen el salari base congelat. Des de les principals patronals acceptarien renovar el conveni a canvi d’una jornada laboral desregularitzada de dilluns a diumenge. Una condició que els sindicats consideren inviable i abusiva. Asseguren que seria tornar 40 anys endarrere en els seus drets laborals.

Els talls als centres logístics han començat de matinada. A les 10 de la nit, el CIM Vallès, a l’alçada de Santa Perpètua, estava tallat pels treballadors del sector. Un tall que s’ha allargat durant tota la jornada, deixant sense servei els prop de 4mil vehicles de repartiment que passen per aquest punt cada dia. Els treballadors demanen un nou conveni per la pèrdua de poder adquisitiu dels darrers 9 anys però es mostren contraris a la jornada de 7 dies setmanals que proposen les patronals. Per aquest motiu, han volgut paralitzat el transport de la província de Barcelona.

Les concentracions han seguit durant tot el dia, un altre dels punts on hi ha hagut més afectació és al polígon de Martorelles. Concretament, a les naus d’Amazon, on una quarantena de persones han bloquejat les tres entrades de camions.

El moment tens s’ha viscut a primera hora de la tarda, quan quatre dotacions d’antidisturbis han obligat els concentrats a deixar lliure l’entrada. Un dels manifestants ha estat retingut i l’han denunciat, segons ell, per fer fotos als agents, agressió a l’autoritat i desobediència.

Si les negociacions del nou conveni segueixen congelades, els treballadors no descarten fer més mobilitzacions durant el mes de novembre.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail