Es troben restes arqueològiques de fa 1.500 anys entorn de l’església de Mollet

 

Al voltant de l’església de Sant Vicenç de Mollet s’han trobat restes de fa més de 1.500 anys, una troballa que canvia la història de la ciutat. Després del menhir de Mollet, es tracta de les restes més antigues a la ciutat.

Els treballs arqueològics han descobert elements de diferents èpoques. Entre aquests, es troben unes sitges que daten d’entre els segles IV i VI després de crist i diferents tombes i esquelets de l’època romana. Ara, els treballs se centren en el carrer Pere Ramón, on hi podria haver una antiga zona amb forns.

La construcció de l’església gòtica de Sant Vicenç va fer desaparèixer gran part del patrimoni de Mollet.

Una de les darreres troballes ha estat el que podria ser una zona relacionada amb forns de producció de ceràmica, metalls o estris culinaris, una hipòtesi sobre la qual treballen els professionals. Segons la llei, aquestes restes no tenen valor patrimonial i per aquest motiu s’hauran de documentar, conservar i finalment tapar.

Ara, els tècnics de l’ajuntament ja treballen per trobar la manera de conservar el màxim aquest tresor de la ciutat. Els arqueòlegs, però, no descarten que surtin a la llum més restes històriques.

 

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail