Escoles – 1 any de pandèmia

La majoria dels equips docents del Baix Vallès es van assabentar del tancament de les escoles a través dels mitjans de comunicació. Es tractava d’una mesura inèdita que va deixar sorpresos a tots els professionals educatius.

L’1 de juny, a mesura que avançava la desescalada, les escoles tornaven a obrir les portes en grups reduïts. En aquell moment, la tasca dels docents va ser, bàsicament emocional.

La tornada a les aules més generalitzada va arribar amb l’inici d’aquest curs 2021-2022. Per tal de garantir les mesures estipulades pel Departament, es van habilitar més grups amb menys alumnes i es van adequar espais per acollir classes.

Tot i això, la tornada va presentar moltes incerteses per les mesures estipulades pel Departament. L’ús obligatori de mascareta i la densitat d’alumnes als centres posava a prova els professors.

Durant tot el curs, a més, les escoles han patit el tancament provisional de grups a causa de casos positius. Una dificultat afegida per mantenir l’activitat docent durant tot el curs.

Finalment, des del febrer passat, Salut ha començat a vacunar els professors per garantir que es mantenen les classes.

 

Programa:
Visions: Un any de pandèmia

 

Altres reportatges del programa:

Sanitaris – 1 any de pandèmia
Residències – 1 any de pandèmia
Economia – 1 any de pandèmia

 

 

 

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail