Estació de mesura de la contaminació de l’aire que respirem

L’estació de vigilància i prevenció de la contaminació atmosfèrica situada a la pista d’atletisme de la Pedra Salvadora a Mollet serveix per mesurar la qualitat de l’aire que respirem.

Els mesuradors s’encarreguen de filtrar l’aire i calcular la quantitat de diòxid de nitrogen que respirem i les partícules PM10, unes partícules que a través del sistema pulmonar poden entrar a la sang i són perjudicials per a la salut.

Amb les gràfiques i les dades obtingudes des del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat estableixen mesures preventives, sobretot quan es dóna un episodi ambiental de contaminació. Una contaminació que afecta gran part del Baix Vallès i és que els polígons industrials de la zona, les vies de circulació i el transit fan que augmenti el nombre d’emissions a l’aire.

Els especialistes adverteixen dels efectes nocius d’aquestes partícules, i insisteixen en la necessitat de prendre mesures i conscienciar a la població per tal de millorar la qualitat de l’aire que respirem.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail