FEM Vallès calcula que l’estació intermodal de La Llagosta podria ser una realitat en 2 anys

Just entre l’estació de tren de La Llagosta i el peatge de la C-33, on, actualment, hi ha un pàrquing logístic d’Adif hi anirà l’estació Intermodal de La Llagosta.

Segons el pla del Corredor del Mediterrani, aquesta instal·lació permetria millorar el transport de mercaderies entre el territori amb el sud de l’estat i la resta d’Europa.

Des de FEM Vallès calculen que amb una inversió per part d’ADIF de 10 milions d’euros aquesta estació podria ser una realitat amb les vies corresponents i els sistemes de control.

Una inversió que es recuperaria ràpidament en generació d’activitat econòmica i que afectaria a les empreses d’un radi de prop de 100 quilòmetres al voltant del territori.

Des de FEM Vallès calculen que en 2 anys l’estació podria estar enllestida. A més, d’aquí 10 anys la Unió Europea obliga a que el 30% del transport de mercaderies sigui per tren.

Això sí, tot i l’entesa entre el Comissionat del Govern espanyol pel corredor Mediterrani i FEM Vallès, la inversió final depèn d’Adif.

Des de Fem Vallès també reclamen participar en la gestió d’aquesta infraestructura com fan altres conglomerats d’empreses i agents econòmics a altres països d’Europa.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail