Mollet del VallèsMunicipis

Fira d’Artesans de Mollet

La decoració elaborada durant setmanes pels veïns del carrer Portugal, i que enguany fa un homenatge al passat tèxtil molletà, és el signe identitari de la Fira d’Artesans. Aquesta fira d’artesania, molt valorada pels paradistes per la meticulositat amb que es trien els participants, tots ells amb el carnet d’artesans, ha arribat enguany a la seva 32a. edició amb un increment notable de la xifra de parades, que passen de les 75 de l’any passat a 81 aquest 2015.

Al taller de la Rosa, a Girona, es treballa la fusta de boix des de fa dècades i són habituals de la Fira d’Artesans molletana. Són una de les 51 parades que es dediquen a l’elaboració d’objectes artesanals. A banda, també n’hi ha una trentena que produeixen aliments de forma artesanal. Molt són productors molletans, Alguns com el Carlos Miguel porten anys i panys participant en la fira, altres, com la Jèssica, tot just s’estrenen en el món de l’artesania i proven sort a la fira de casa.

A banda de les parades, obertes des de les 10 del matí i fins a les 10 de la nit durant tot el cap de setmana, una quinzena d’activitats han omplert els carrers més antics de la ciutat durant tot el cap de setmana. S’ha celebrat la tradicional audició de sardanes, també s’ha repetit la tradicional sardinada, els jocs al carrer amb els esplais molletans o el concert de l’Associació Musical Pau Casals.

En el marc de la Fira d’Artesans, els Castellers de Mollet han aprofitat per fer una actuació castellera. Han estat convidades les colles de Castellers de Santa Coloma i la Colla Esperxats de l’Estany . Els verds han fet un pilar de 4, un 5 de 6, un 3 de 6 i un 4 de 6 amb agulla.