Gallecs i la seva economia ecològica i de proximitat, al ‘Brunch d’Innovació’ de hubb30

Gallecs és el clar exemple de què un espai natural on es desenvolupen activitats econòmiques relacionades amb l’agricultura i la ramaderia pot conviure en una zona totalment industrialitzada com és el Vallès.

L’Espai d’Interès Natural serà l’exemple per parlar de la transició ecològica. Com el pas de l’agricultura convencional a l’agricultura ecològica ha fet que gallecs s’obri camí en un nou mercat.

Una feina conjunta entre el Consorci de Gallecs, diverses entitats i agricultors que han fet de la zona un espai on és conreen des de diversos blats tradicionals com l’espelta o el blat Montcada. Varietats de llegums com les mongetes del ganxet o el cigró menut. o els ous ecològics de Gallecs amb gallines criades en llibertat.

Per seguir aplicant la tecnologia i la innovació Gallecs participa en diversos estudis organitzats per la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’objectiu principal de tot aquest desenvolupament és mantenir la viabilitat econòmica i el relleu generacional dins de l’espai.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail