“Hem de comptar amb avis o tiets però no és la manera”, mare d’un infant en quarantena però negatiu de Covid-19

Els companys de classe de l’infant positiu de Covid-19 de l’escola Bressol Els Pinetons de Mollet estan fent quarantena. La majoria d’ells han donat negatiu a la prova PCR. És a dir, els nens han d’estar confinats però els pares no es poden demanar la baixa. Només poden reduir-se la jornada laboral reduint també la quantitat de sou que cobren.

Tot i la sospita de que el menor pugui tenir la Covid-19 i haver donat un fals positiu, Salut, de moment, no fa proves PCR als pares.

En aquest cas, les autoritats sanitàries també recomanen que si els pares han de deixar l’infant amb una tercera persona intentin que sempre sigui la mateixa.

Des dels sindicats recomanen als pares revisar el seu conveni laboral, ja que hi ha algunes feines que permeten més flexibilitat. L’objectiu dels sindicats és que el govern de l’Estat aprovi abans d’acabar l’any una prestació específica per als pares que estan en aquesta situació.

A banda d’aquestes reduccions de jornada parcials o totals, des dels sindicats també recomanen als pares revisar el seu conveni laboral, ja que hi ha algunes feines que permeten més flexibilitat. D’aquesta manera, podrien compaginar el treball, encara que sigui de manera parcial, amb tenir cura de l’infant aïllat.

 

Notícies relacionades:

Confinada una classe de l’Escola Bressol Municipal Els Pinetons de Mollet per un cas positiu de coronavirus

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail