Henkel repassa la història de la planta baixvallesana

La fàbrica de Henkel a Montornès va ser la primera a Espanya amb servei d’habitatges, botigues i una depuradora compartida amb altres empreses. Gairebé sis dècades després encara es conserven alguns dels edificis d’aquella època, però la planta baixvallesana s’ha convertit en un centre de referència pel grup, de fet, actualment, és la planta productiva i logística més important de l’estat. Produeix més de 200.000 tones a l’any de detergents i adhesius. Aquí treballen més de 500 persones.

En els darrers anys, la planta de Montornès ha rebut importants inversions per ampliar les seves instal·lacions. Ara l’empresa ja compta amb 140.000 metres quadrats de superfície a banda i banda del Vial Nord del polígon industrial Riera Marsà.

El nou centre logístic de Henkel a Montornès, des d’on s’exporta a més d’una cinquantena de països del Sud d’Europa, és un referent pel que fa a l’automatització dels processos amb les darreres tecnologies d’indústria 4.0. Precisament per això, ha estat reconegut recentment com a fàbrica model pel World Economic Forum, la primera fàbrica a la península Ibèrica en comptar amb aquesta distinció.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail