Hidratar-se i evitar les hores de sol de 10h a 18h per evitar els efectes negatius de la calor

Davant d’aquesta situació, els professionals de la salut volen donar eines a la ciutadania per prevenir episodis de deshidratació o cops de calor, sobretot en col·lectius més vulnerables com són els infants o la gent gran. Sobretot es recomana no fer activitat física durant les hores de més calor i evitar sortir a l’exterior al migdia.

A les consultes dels centres d’atenció primària del territori durant l’estiu atenen alguns pacients que presenten símptomes a causa de les altes temperatures, és a dir, cops de calor, com mareig, febre o vòmits. Per això, els professionals donen alguns consells per evitar els efectes negatius que produeix la calor durant els mesos d’estiu. D’entre els consells trobem hidratar-se amb aigua fins i tot sense tenir set o reduir l’activitat física les hores de més calor. A més, es demana estar pendent de col·lectius vulnerables com són els infants o la gent gran. 

Per evitar el sol directe es recomana utilitzar gorra o barret per protegir el cap i utilitzar roba lleugera de cotó i de colors clars. I sempre que sigui possible caminar per l’ombra i descansar en espais frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats. 

Aquestes recomanacions van adreçades a tothom, però sobretot a aquelles persones més grans i vulnerables.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail