Interior vol que l’ISPC de Mollet sigui un referent europeu en formació i coneixement de Seguretat Pública

Avui s’ha celebrat a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya l’obertura de l’any acadèmic 2021-2022. En total, 710 Mossos d’Esquadra i 614 Policies Locals realitzen el curs de formació bàsica per a policies. D’aquests, 114, són alumnes del Vallès Oriental.

L’obertura de l’any acadèmic ha començat amb una ofrena floral en memòria dels companys de servei. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha destacat l’aposta del Departament d’Interior per transformar i convertir l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya en un centre d’excel•lència i prestigi europeu en formació i coneixement sobre seguretat pública.

Per la seva banda, la directora de l’Institut, Tamara Garcia, ha destacat que tenen al davant grans reptes que els il•lusionen com per exemple que enguany el centre impartirà tota la formació del Cos d’Agents Rurals.

El doctor en Criminologia i professor a la Universitat de Cambridge, Justice Tankebe, ha estat l’encarregat enguany de pronunciar la conferència inaugural. Amb el títol Seguretat, ciutadania i confiança, Tankebe ha fet una reflexió sobre com construir la legitimitat dels cossos de seguretat.

Durant l’acte també s’han lliurat les distincions honorífiques de 2021 en reconeixement a persones i entitats que en la seva trajectòria professional han mostrat una dedicació especial i que han destacat per les seves tasques de formació, estudi o recerca científica en l’àmbit de la seguretat.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail