La Biblioteca de Martorelles canvia el seu nom per Lolita Milà

La Biblioteca de Martorelles canvia el nom pel de Lolita Milà, qui va ser la primera persona a dinamitzar aquest servei al municipi. Fins ara, aquest equipament cultural portava el nom de Montserrat Roig. A partir d’ara, l’escriptora donarà el seu nom a un dels carrers d’aquest futur espai, ubicat davant de l’edifici de l’Ajuntament, que encara es troba per desenvolupar i que està previst al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el POUM. Aquest canvi correspon a la modificació del nomenclàtor municipal que el ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat. L’objectiu de l’equip de govern és fer un reconeixement a les persones que han destacat al municipi per la seva tasca.

A més, els carrers que aniran ubicats en aquests terrenys, un cop estiguin edificats, portaran els noms de persones com el mestre Jaume Cluet o la llevadora Teresina Cussó. Aquestes modificacions han estat proposades per la Comissió de Nomenclàtor del municipi. També hi haurà dos noms especials. Es tracta de dos càrrecs electes republicans que van ser repressaliats pel règim franquista, el regidor Pere Saumell i l’alcalde Carles Ayza. Aquest va ser un dels moments més emotius de la sessió plenària.

També en aquest ple es va aprovar l’inici de la tramitació per modificar l’escut de Martorelles. Aquesta és una de les primeres actuacions del projecte de renovació de la imatge corporativa de l’ajuntament. L’equip de govern, des de fa uns mesos, treballa amb l’objectiu de renovar-la i actualitzar-la.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail