InformatiuMollet del VallèsMunicipisNotícies

La campanya al Mercat Municipal de Mollet ‘Mercat Zero Envasos’, dona els seus primers fruits

 

L’augment de l’ús de carmanyoles i les bosses de tela entre els clients del Mercat Municipal de Mollet són alguns dels resultats de la campanya ‘Mercat Zero Envasos’. Des d’aquest equipament es vol reduir l’ús dels plàstics d’un sol ús, com poden ser les bosses o els envasos.

Fruit d’aquest treball, s’ha pogut veure que les principals causes d’utilització d’envasos plàstics d’un sol ús al Mercat Municipal són la comoditat o els hàbits de consum, entre d’altres. Algunes parades del Mercat ja fan, de manera independent, accions per prevenir la generació d’aquests residus plàstics, com per exemple cobrar les bosses de plàstic o abans de donar un envàs de plàstic d’un sol ús, preguntar a la clientela si el necessita. Tot i que una reducció total és molt difícil, s’ha vist un augment de la conscienciació.

En aquest projecte hi han col·laborat molts agents de la ciutat. Els alumnes de l’Institut Aiguaviva han estat els encarregats de dissenyar la campanya comunicativa.

Les accions de millora que es proposen per reduir l’ús d’envasos plàstics d’un sol ús al Mercat són impulsar campanyes i tallers per la clientela, incentius i penalitzacions, i donar més facilitats als clients.