La Comissió d’Urbanisme debatrà dilluns el darrer pas per desenvolupar El Calderí

El Consorci de la Zona Franca és el propietari majoritari del terrenys del sector del Calderí. Un cop es desenvolupi, el 80% passarà a ser sol públic de Mollet. Després de molts anys de debat, el projecte es podria començar a desenvolupar si la Comissió Territorial d’Urbanisme ho aprova aquest dilluns.

El projecte afecta a terrenys molletans. Tot i així, l’Ajuntament de Santa Perpètua ha demanat que s’aturi el procés perquè creu que que hi ha una zona que pot ser inundable i s’hauria d’estudiar amb més profunditat.

El sector d’El Calderí també estarà inclòs dins el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal un cop es redacti aquest document.

El barri del Calderí de Mollet compren gairebé 300.000 metres quadrats. Aquí es preveu la construcció d’equipaments públics i 1.300 pisos. Més d’un terç d’aquests habitatges, 480, es destinaran a habitatge social. A la resta de l’espai es construiran comerços i equipaments. També podrà acollir un gran equipament esportiu, un nou centre sanitari o una escola entre d’altres i es disposaria d’una zona verda. Ara fa dos anys es reactivava el projecte, i al juliol d’aquest any, el ple de Mollet aprovava provisionalment el pla de desenvolupament d’aquest sector. Es feia amb els vots favorables del PSC, Podem i Ciutadans i l’abstenció de Junts per Mollet. Al projecte hi votaven en contra Ara Mollet Esquerra MES i Mollet en Comú.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail