La densitat de població i el comportament poden disparar l’índex de risc de rebrot

El risc de rebrot té en compte, principalment, dos variables: d’una banda el nombre de casos nous que s’han produït en un indret durant les últimes dues setmanes i, d’una altra, quin és el nombre de casos secundaris que ha creat cada cas primari en aquest marge de temps. Segons els experts aquesta manera de calcular l’índex provoca que la xifra creixi exponencialment en zones amb una densitat de població alta, tot i que l’afectació acabi sent molt localitzada en una família o una escala de veïns.

Una altra de les característiques que influeixen en el risc de rebrot és el comportament de la població. Si parlem de persones que fan vida comunitària aquest valor també pot créixer notablement.

Per aquest motiu, els experts recomanen fiar-se més de l’evolució del risc de rebrot que de la dada aïllada en un moment determinat. A més, consideren que és una xifra orientativa molt útil en el cas de regions o poblacions grans com Catalunya o l’Àrea Metropolitana en el seu conjunt, però no tan determinant en municipis petits de menys de 50.000 habitants.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail