La depuradora de Montornès participa en un programa europeu per millorar la reutilització d’aigua

El Consorci del Besòs Tordera participa en el projecte europeu Pormisces. Es tracta d’un programa impulsat per nou països de la Unió Europea que vol desenvolupar solucions innovadores per eliminar substàncies contaminants del medi natural. Un dels marcs d’estudi estarà ubicat a la depuradora de Montornès.

El 60% de l’aigua que tracta la depuradora de Montornès és d’origen industrial. Per aquest motiu, Europa ha trobat molt interessant que l’equipament participi en un estudi per eliminar diferents contaminants. L’objectiu és implementar un sistema de regeneració d’aigua per reutilitzar-la per diferents usos que ara no es poden dur a terme com per exemple, neteja de carrers o zones industrials i per regar. Aquesta mesura permetria estalviar una quantitat considerable d’aigua d’origen natural.

Aquest experiment es farà en col·laboració amb empreses i laboratoris de 9 països europeus. Primer es desenvoluparà un marc teòric per descontaminar aquesta aigua i, després, l’Urban River Lab de Montornès, que gestiona el Consorci Besòs-Tordera, assumirà la part pràctica del projecte.

Aquest programa per eliminar les substàncies químiques a l’aigua té un pressupost de 12.000.000 d’euros que aportarà la Comissió Europea. El projecte tot just ha començat aquest mes i s’allargarà fins el 30 d’abril de 2025.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail