Diada a Montmeló amb ballada de sardanes adaptada a la situació

La Diada a Catalunya a Montmeló s’ha fet, també, respectant les mesures que proposen les autoritats sanitàries. L’acte s’ha dut a terme a la Plaça Rafael Casanova. Un cop llegit el manifest de la Diada, tots els partits polítics amb representació al consistori han participat en l’ofrena conjunta que fa l’Ajuntament. I tots han coincidit que la lluita contra la Covid-19 ha de ser unitària i sense diferències polítiques.

El ball de l’Homenatge, que va a càrrec del Ball de Gitanes no ha faltat a l’acte de 11 de setembre a Montmeló. Una actuació que cada any fa una parella diferent. Enguany han sortit a plaça els germans Carme i Marc Palacios.

Les entitats que han pres part a l’ofrena floral han seguit un protocol molt definit. Entrant per un costat i sortint per l’altre per evitar coincidir. Un acte, en el qual la majoria ha decidit participar.

Una de les mesures, i per evitar el contacte directe de les mans, els balladors subjectaven una senyera. D’aquesta manera, i després de molts mesos, els amants d’aquesta dansa n’han pogut tornar a ballar al ritme de la cobla Súria, que ha ofert la seva música en directe.

A diferència d’altres municipis, a Montmeló, l’acte de la Diada l’organitza una entitat, la Penya Blaugrana Montmeló.

Una Diada que enguany arriba a la seva majoria d’edats, amb 18 edicions organitzades per la penya Blaugrana.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail