La Federació Catalana de Basquetbol dona per tancada la temporada

Finalment, la Federació Catalana de Bàsquet ha donat per acabades les competicions de la temporada 2019-2020. En el darrer comunicat de la Federació Catalana de Basquetbol ha deixat clar el que ja s’imaginaven els clubs: que no podrien acabar la temporada, hi haguessin coses en joc o no. En el comunicat de la federació Catalana no s’especifica que passarà amb els equips que es trobaven en posicions d’ascens o descens.

A banda, la Federació Espanyola de Bàsquet encara no s’ha pronunciat pel que fa a les seves competicions. Aquesta situació afecta al CB Mollet, de Lliga EBA.

Durant els pròxims dies s’explicarà com quedarà la pròxima temporada i es determinaran els grups. També s’haurà d’establir en quines mesures es podran tornar a competir.

Als campionats de Catalunya, no ho faran els equips des de Sots 21 fins a pre-mini, a excepció de preferents. I pel que fa als campionats territorials, la federació encara ha de decidir si suspendrà o no la temporada pels equips sènior i Sots 25, segons si podran reprendre la fase regular abans del 17 de maig. Una situació que afecta els equips sènior de clubs de la zona com el Montmeló.

Els clubs també estan pendents de quina serà la decisió de la federació espanyola i si hi haurà ascensos o descensos. Al primer equip del Club Bàsquet Mollet no es veuria gaire afectat, però sí que els preocupa com fer front econòmicament la pròxima temporada, ja que podrien perdre equips.

En general els clubs consideren aquestes decisions raonables però creuen que si no es pot jugar el més just seria deixar la temporada tal com està.

Pel que fa als campus d’estiu alguns equips com el CB Mollet esperarà a veure si el pot tirar endavant, mentre que el Club de Basquet Montmeló el dóna per perdut, ja que no saben si l’ajuntament obrirà els pavellons esportius al juliol.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail