La Generalitat rebaixa la quantitat d’alumnes per aula i anuncia 500.000 tests a les escoles

La Generalitat ha anunciat que pel nou curs, que ha de començar el 14 de setembre, a Primària hi haurà menys de 20 alumnes per aula. Aquesta és una de les mesures que es vol aplicar per contenir el virus de la Covid-19. En el cas de secundària també es baixarà la ràtio, però encara no s’ha concretat el nombre d’alumnes per aula. El govern català també ha anunciat que entre el 15 de setembre i el 15 de novembre es farà mig milió de tests PCR a escoles i instituts i que els majors de 12 anys hauran de dur de manera obligatòria la mascareta al centre escolar.

Altres accions que ha anunciat la Generalitat és la prohibició de reunions socials de més de 10 persones. Les úniques excepcions seran l’àmbit laboral i el transport públic. A banda, s’aplicaran mesures restrictives concretes a 3 municipis del Vallès Oriental, a Granollers, Canovelles i Les Franqueses. Entre aquestes destaca que la limitació d’aforaments en els serveis religiosos i en la restauració.

Amb aquestes mesures es vol frenar el creixement d’afectats per la covid 19 que s’han registrat durant les últimes setmanes.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail