Baix VallèsInformatiuMunicipisNotícies

La història de l’Ania, en Maksim i el seu fill Milan, família ucraïnesa que va fugir de la guerra

 

El conflicte entre Russia i Ucraina, avui dia, encara continua obert, i al nostre territori van venir moltes persones per evitar el conflicte, i s’hi han acabat quedant.

Com pràcticament cada tarda, l’Ania recull al Milan de l’escola i van al parc. Equipats amb el patinet o amb qualsevol joguina, comparteixen una estona amb els amics de l’escola. Una situació que fa dos anys, l’Ania i en Maksim, no visualitzaven. Van marxar d’Ucraïna fugint de la guerra, tot pensant en el seu fill, el Milan. Dos anys després d’arribar, primer a Martorelles, on una família els va acollir, i ara a Mollet, estan totalment integrats. Els inicis van ser complicats, però tenien clar que volien començar una nova vida a Catalunya i tots dos van aconseguir feina i un habitatge.

Malgrat ser molt feliços aquí, troben a faltar Ucraïna, però en una balança, guanya el fet de veure créixer al seu fill feliç i allunyat de conflicte. Encarar tots els problemes que s’han trobat com a un repte els ha ajudat a superar-los i entomar-los com a una oportunitat per a aprendre. Gràcies a aquesta filosofia la seva adaptació ha estat més fàcil.