Baix VallèsInformatiuMunicipisNotícies

La inversió de Danone a la planta de Parets per fer productes vegetals arriba als 16 milions

La planta de Danone a Parets arriba als 40 anys de vida sent la primera planta híbrida d’Europa, que produeix productes làctics i vegetals. Actualment la planta té 160 treballadors. A més, en els darrers anys s’han invertit, d’una banda 12 milions d’euros per fer productes amb base de civada i coco i ara 4 milions per base de soja.

Les alternatives vegetals als productes làctics estan guanyant terreny, i evidencien un canvi en les tendències d’alimentació de la societat actual. Davant d’aquesta situació Danone ha fet una aposta pels productes vegetals i han invertit 12 milions d’euros en la creació d’una línia de producció per l’elaboració d’alternatives vegetals amb base de coco i civada. La planta de Parets s’ha convertit, doncs, en la primera planta híbrida d’Europa, és a dir, que elaboren productes làctics i vegetals. Actualment, produeixen 3 milions de iogurts diaris, dels quals el 15% són vegetals.

La planta paretana també destaca per l’aposta que ha fet per l’automatització. Han invertit 6 milions 700 mil euros en un magatzem 100% robotitzat. D’aquesta manera optimitzen els temps de resposta i contribueixen a tenir un millor rendiment mediambiental. 

La planta de Parets és una de les plantes de Danone que té l’acreditació residu 0, on el 100% dels residus plàstics generats es recuperen i es revaloritzen com materials per altres usos.