La millor campanya de prevenció d’incendis dels darrers 15 anys al Baix Vallès

Aquest estiu, la campanya en prevenció d’incendis ha estat la millor dels darrers 15 anys al Baix Vallès. Si ho desglossem per municipis, a Mollet se n’han detectat 12, metres que l’any passat en van ser 16. A Parets, han estat 10 els focs ocasionats, 2 menys que l’any anterior. A Montornès, els incendis sí que s’han incrementat. Han passat dels 3 del 2017 als 7 d’enguany. Pel que fa Montmeló, se n’han registrat la mateixa quantitat, només un. A Martorelles se n’han detectat dos, mentre que l’any passat només en va ser un. La suma de tot plegat deixa 32 incendis durant tot l’estiu, un menys que l’any passat, el que suposa una xifra de rècord.

En tot l’estiu, el Parc de Bombers de Mollet ha efectuat prop de 90 sortides. Més de la meitat han estat per incendis de poca magnitud en la vegetació urbana, especialment per Sant Joan.

Les precipitacions abundants en els darrers mesos han permès que els espais verds del Baix Vallès es mantinguessin humits. La vegetació que envolta el territori és principalment agrícola. Els camps de conreu són més fàcils de controlar que els parcs foresals en cas d’incendi.

El Parc de Bombers de Mollet dóna cobertura a 9 municipis de la comarca. Actualment hi ha 35 bombers a la plantilla fixa, que estan repartits en 4 torns. Aquest estiu, com cada any, es va ampliar amb 6 professionals destinats a combatre els incendis forestals.

 

Notícies relacionades:
Les pluges de d’aquesta primavera asseguren la bona campanya de prevenció d’incendis

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail
Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail