La natalitat al Baix Vallès disminueix a la meitat en els deu darrers anys

La disminució de la població és comuna a bona part de la comarca. Només mirant els naixements dels municipis dels territori ja veiem que la tendència és clarament a la baixa. Tant a Montornès com a Montmeló i Martorelles la natalitat s’ha reduït gairebé a la meitat en els darrers 10 anys. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Montmeló pateixen per com pot afectar al futur del poble aquesta davallada dels naixements.

L’any 2020 a Montmeló es van produir 26 naixements. Una xifra molt baixa. De mitjana, al municipi cada any hi neixen més d’un centenar d’infants. Aquesta disminució dràstica de la natalitat preocupa i molt a l’Ajuntament perquè a curt termini afectarà a la població i a les escoles bressol. Però en pocs anys pot generar un problema notable al sistema educatiu del municipi.

Amb l’objectiu de recuperar una natalitat com la d’abans, Montmeló vol atraure veïns joves. Per aquest motiu l’Ajuntament està impulsant promocions d’habitatge al poble.

Aquest baix nivell de naixements combinat amb les dades de mortalitat, 63 defuncions durant el 2020, fa que la població de Montmeló estigui baixant.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail